kandalló ár

Kandalló árak a típusok függvényében

Az ügyfeleink által választott egyik legnépszerűbb megoldásnak a hagyományos légfűtéses kályhák számítanak. A klasszikus légfűtéses kandalló ár széles tartományban mozog. Ugyanez igaz a vízteres modellekre is. Ezek olyan speciális betétek, amelyek hőcserélőt tartalmaznak. Ennek feladata felmelegíteni a vizet. Az így felfűtött folyadék kering a rendszerben és felmelegíti a helyiségek radiátorait. Ezt a fűtési módot általában más hőforrással, például kazánnal vagy hőszivattyúval kombinálva használják.

A vízteres kandalló a vízmelegítésre is alkalmazható. Ez a jellemző kihat a kandalló árára is. A gázzal működő fűtőtestek, akárcsak a hagyományos légfűtéses modellek, kiegészítő megoldásként szolgálnak, tehát nem lehetnek a fő hőforrások a lakásban. A gázos típusok fő előnye a kényelmes használat. Ezek nem igényelnek tüzelőanyag előkészítést vagy tisztítást. Működés közben a kandalló nem termel hulladékot hamu és por formájában. Természetesen a kandalló árakon kívül, a telepítés díjával is számolni kell.

Jelentős spórolást garantál a vízteres kandallóbetét

A modern kályhák nagyon érdekes és innovatív megoldást jelentenek a fűtésre. A vízteres kandallóbetét beszerelése általában családi házak esetében ajánlott. Számos előnye van és sokaknak jobb megoldást kínál, mint a konvektor. A központi fűtési rendszerhez való csatlakozásnak köszönhetően, a hő az egész házban eloszlik. Becslések szerint, ennek a berendezésnek köszönhetően az energiamegtakarítás akár 30% is lehet és a beruházás 6-7 éven belül megtérülhet, az akár 20 évig tartó problémamentes működése mellett.

A vízteres kandallóbetét tökéletes kiegészítője a szénnel vagy gázzal működő otthoni fűtési rendszernek vagy fő hőforrás is lehet egy létesítményben. A használata jelentősen csökkentheti a fűtési költségeket. Ennek oka többek között a felhasznált nyersanyag, a fa és a pellet, amelyek még mindig a legolcsóbb tüzelőanyagok a hőtermeléshez. A vízteres kandallóbetét energiahatékonysága különösen fontos a gázzal működő fűtőtestek felhasználóinak.