Castrol olaj: a világ egyik legjobb motorolaja

A „legjobb” jelző mindig hordoz magában némi kockázatot. A legjobbat megnevezni időben és térben egyaránt rizikós dolog. Egy közeli példával szeretném ezt érhetőbbé tenni Számodra. Pénzügyi körökben az SVB az USA legjobb bankjai között volt számon tartva. 2023. márciusáig. Ezért fogalmazok én is mindig óvatosan, amikor valamit az egyik legjobbnak aposztrofálok. De azt gondolom, hogy a Castrol kenőanyagok esetében nem túlzás ez a jelző. A Castrol egy 1889-ben alapított brit olajtársaság. 2000 óta a szintén nagyhírű (és szintén angol) BP cégcsoport tagja. Autóipari kenőanyagokat, olajokat és zsírokat forgalmaz.

És mi közöm nekem a Castrolhoz? Kizárólag castrol olajat használok a kocsimban. És ezt kizárólag az Olajwebshop webáruházában szerzem be. Ugyanis a motorolaj egy bizalmi dolog. Sohasem szabad piacon vagy egyéb más, nehezen vagy egyáltalán nem ellenőrizhető forrásból beszerezni. Az Olajwebshop 100 %-os garanciát vállal arra, hogy csakis eredeti termékeket forgalmaz, melyeket minden esetben a hivatalos importőri csatornák használatával szerez be.

De nem csak ezért vásárolok mindig náluk. Hanem a szakértelmük miatt. Sok másik autósboltban találkoztam olyan eladóval, aki minimális műszaki ismeretekkel rendelkezett. Kis túlzással jobban értett a blokkoláshoz használt pénztárgéphez, mint a motorokhoz. Az Olajwebshop esetében egészen más a helyzet. Az eladók kiválóan értenek mind a kenőanyagokhoz, mind pedig az autókhoz. És kiválóan értenek a vevőkhöz is. Empatikusak és segítőkészek. Még az olyan okoskodó és időnként kekeckedő vásárlókkal is, mint amilyen én vagyok. Legutóbb alaposan megtornáztattam az egyik eladójukat. Hat különböző olajról kértem részletes információkat és műszaki adatlapokat. Végig mosolyogva szolgált ki. És önállóan ajánlott egy hetedik kenőanyagot, amit szintén figyelembe vehetek a döntés előtt. A fiatalember lenyűgözött.

De nemcsak az üzletekben lévő szakemberek, hanem a webshop is egészen kiváló. Nagyon jól tájékozódom rajta, bármilyen terméket is keresek. Ugyanis nemcsak kenőanyagot forgalmaznak, ennél sokkal szélesebb a paletta. Természetesen megtalálhatóak mindenféle olajszűrők is. Hiszen azt mindenki tudja, hogy az olajcsere és az olajszűrő csere kéz a kézben járnak. Nincs egyik a másik nélkül. Mondjuk én ugyanígy vagyok a levegőszűrővel is. Olajcsere esetén ezt is mindig kicserélem. Az Olajwebshopban 1371 féle levegőszűrő található. Igen, helyesen olvastad: ezerháromszázhetvenegy. És 629 különböző fajta olajszűrő. Talán most már kezded érteni, hogy miért vásárolok kizárólag náluk.

De tovább megyek. Nagyszerű áraik is vannak. Kezdetben körülnéztem más autósboltokban is, de mindig az lett a végeredmény, hogy a legjobb (legolcsóbb) árak az Olajwebshop üzleteiben és honlapján találhatóak. Rendszeresen akcióznak ill. már többször is kaptam ajándékot a vásárlásomat követően. Legutóbb például 5 liter castrol olaj megrendelésének során kaptam grátisz féktisztító sprayt.

Sokakat az tart vissza a kenőanyagok vásárlástól, hogy bonyolult és kockázatos:

  • bonyolult: fogalmuk sincs, hogy pontosan milyen olaj szükséges az autójukba,
  • kockázatos: mi történik akkor, amennyiben olyan olajat veszek, amely nem pontosan a kocsimba való.

Hosszú évek tapasztalata alapján azt tudom mondani, hogy az Olajwebshop esetében egyik aggály sem helytálló. A kocsink karbantartási utasítása pontos tartalmazza a szükséges kenőanyag típusát. Ezt követően az olajwebshop.hu oldalon kiválasztjuk az Olajok – Személyautó motorolajok menüpontot. Itt pedig megkeressük azt a kódszámot (pl. 5W30), amelyet a kocsi dokumentációjában találtunk. A kódszámra kattintva megjelenik minden ilyen kenőanyag. Ezek közül választhatjuk az olcsóbb ill. a drágább gyártó termékét is. Bár amennyiben rám hallgatsz, akkor mindig a Castrolt választod.

Ráadásul attól sem kell félned, hogy mi lesz, ha az olajcserét végző szerelő mégsem találja megfelelőnek a kenőanyagot, amit vittél. Az Olajwebshop 30 napos indoklás nélküli elállási lehetőséget biztosít a vásárlói számára. Ilyen esetben kenőanyag visszáru esetében a vásárlás értéke levásárolható. Más termékek esetében pedig a teljes összeget visszafizetik. Tehát nincs kockázat.

Szóval legközelebb, amennyiben olajcserére készülsz, akkor irány az olajwebshop.hu weboldal. Biztos vagyok benne, hogy a vásárlás eredményével a történet mindhárom fontos szereplője (a pénztárcád, az autód és Te magad) elégedett lesz.