nemakarokbeleszólni

Parodizálnak a nemakarokbeleszólni videók

Sajnos, hazánkban is elterjedt szokás, hogy a családtagok, barátok, ismerősök néha egészen durván kritizálják egymást, ezt a társadalmi lépfenét parodizálja ki három hölgy a nemakarokbeleszólni videóikkal, Bányainé Nagy Judit, Fancsikai Eszter és Tapasztó Orsi. Életük tavaly októberben vett nagy fordulatot, akkor váltak a magyar Instagram-közösség gyöngyszemeivé. Humorral, öniróniával, egyes esetekben pedig a szükséges komolysággal szállnak szembe azzal, ahogyan a nők, anyák, lányok, közeli és távoli rokonok, úgynevezett barátok kritizálják egymást.

A nemakarokbeleszólni videók mellett, idén ősszel könyvük is megjelenik, ami nagyon jó hír azoknak, akik szeretnek olvasni. Minden lében kanál ismerősök, anyósok, anyukák, barátnők, szomszédok, egymással versengő osztálytársak, passzív, agresszív rokonok jelennek meg, a sok esetben felháborító videókban. Igen, sokszor bosszantóak a filmecskék tartalmai, de a nemakarokbeleszólni megalkotói nem gondolják komolyan, amiket mondanak, viszont azok, akiket parodizálnak, sajnos igen.

Mindenkinek sokkal jobb lenne, ha egymással beszélnénk, nem pedig egymásról, ami igaz a munkahelyi viszonyokra is. A colore.hu oldalán megjelent egyik cikkből megtudhatjuk, miként kezeljük az állandóan panaszkodó kollégát, hogy az ne tudja leszívni az energiáinkat. Tulajdonképpen minden munkavállalónak vannak idegesítő munkatársai, akiket ki nem állhat. Van, aki hangosan rágja az ételt, csámcsog, mások állandóan a középpontban akarnak lenni, de az sem lesz a kollégák kedvence, aki folyamatosan kifogásokat gyárt, ily módon próbálja leplezni a lustaságát.

A colore.hu szerint célszerű, ha először megpróbáljuk megérteni a panaszkodás okát, hiszen az együttérzés sokat segíthet. Ha az állandóan panaszkodó személy elveszett a negativitásban és nem hagy teret a pozitív dolgoknak, akkor nincs más hátra, mint kizárni az ilyen típusú embert az életünkből. Nagyon kell vigyázni ezzel, mert a colore.hu portálon megjelent cikkben a szakember kijelenti, ha nem vagyunk kellőképpen óvatosak, akkor a pesszimizmus befészkelheti magát az elménkbe.