Miért van szükség vállalkozói bankszámlára?

Vállalkozóként ezer és egy dologra kell figyelni annak érdekében, hogy cégünk és ügyfeleink jól járjanak. A megfelelő vállalkozói bankszámla kiválasztása az egyik fontos részlet. Nem is lehet kérdés, szükségünk van egy jó céges számlára.

 

Infók a vállalkozói számláról

Jogszabály írja elő, hogy a cég vállalkozói bankszámlát nyisson, ám vannak kivételek. Az áfa fizetésére nem kötelezett egyéni vállalkozó akár lakossági számlát is használhat. Csakhogy mégis megéri egyéni vállalkozói bankszámlát nyitni, hiszen a céges számlák a lakosságiakhoz mérten speciálisabb lehetőségeket kínálnak. Ráadásul a hitelfelvételkor is segít, ha a vállalkozási tevékenységből származó pénz nem keveredik az egyéb összegekkel. A legtöbbször egyértelműen a hitelfelvétel egyik feltétele a vállalkozói számla.

Hogyan válasszunk céges számlát?

Ha már eljutottunk oda, hogy szükség van a céges számlanyitásra, akkor legyünk határozottak. Számos lehetőség közül választhatunk, így találjuk meg a cégünknek legjobbat, ne a vállalkozást próbáljuk igazítani valamelyik vállalkozói bankszámlához.

Amennyiben külföldi partnerekkel is dolgozunk, érdemes a várható devizaforgalmat is szem előtt tartani. Ha viszont picike, egyszemélyes KATÁs vállalkozást viszünk, akkor az egyéni vállalkozói bankszámla is minden szükséges eszközt megad a profi működéshez.

Sokaknak fontos az online bankolás, ők pedig akár már a vállalkozói számla igénylését is kezdeményezhetik online. Ennek nagy előnye, hogy a papírmunkát elektronikusan is elintézhetjük, és a végén csak egy aláírásra kell ellátogatni a bankfiókba.