Izomlazító nemcsak sport előtt

Sajnos, napjainkban egyáltalán nem ritkák a krónikus neurológiai vagy reumatológiai betegségek, amelyek a népesség igen nagy százalékát érintik. Ezek velejárója lehet a törzs vagy a végtagok harántcsíkolt izomzatának feszülése, fájdalmas merevsége, úgyhogy gátolják a mozgást. Segíthet az izomlazító kenőcs alkalmazása, ami ráadásul vény nélkül kapható a gyógyszertárakban, természetesen a fájdalomcsillapító gyógyszereken kívül, amelyeket azért lehet igénybe venni, hogy a kínokat megszüntessük egy ideig. Krónikus vagy akut mozgásszervi elváltozások esetén egyaránt jellemző az ezeket kísérő fájdalom, valamint a fájdalmas terület izmainak merevsége.

Annak érdekében, hogy elkerüljük a fájdalomérzetet, sok esetben felveszünk egy helytelen testtartást, aztán ennek az állandósulása is hozzájárul az izommerevség kialakulásához. Ezáltal kialakul egy ördögi kör, amiből csak az izomlazító krém, de sok esetben csak orvos által felírt gyógyszerek segítségével szabadulhatunk ki. Viszont az izomlazító krém használatával jelentősen enyhülhetnek a panaszok, ezért érdemes beszerezni. Persze nemcsak akkor lehet erre a csodaszerre szükség, ha már megjelent a betegség, hiszen erős fizikai megterhelés előtt, illetve sportsérülések elkerülése érdekében is rendkívül fontos az izomlazítás, amit a krémmel elérhetünk. Vigyázni kell, hogy olyan izomlazító krém legyen beszerezve, amelyik tartalmazza az összes szükséges hatóanyagot, mert csak így lehet kifogástalan eredményt elérni az alkalmazásával. Megjelenhetnek egyéb problémák is, például a hajkoronával, ami leginkább a férfiakra jellemző, de olykor a nőket sem kíméli.

Felvetődik ilyen esetekben a kérdés, hogyan lehetséges a hajnövesztés gyorsan? Teljességgel lehetetlen – válaszolják ilyenkor sokan. Viszont stimulálható ez a folyamat a hajnövesztő sampon használatával kívülről, valamint pakolásokkal, gyógynövényekkel, speciális hajápolókkal a fejbőr pórusain át. Ugyanakkor, a hajnövekedést serkentő vitaminokat és ásványi anyagokat tartalmazó étrend, illetve a gyógyhatású készítmények szintén hozzájárulnak a haj növekedéséhez, ezennel belülről. A hajszálak normális növekedési üteme a havi 1 cm, az élettartamuk pedig 2–7 év, aminek nagy részét a növekedési fázis teszi ki.

Ha a hajnövesztő sampon nem hoz olyan eredményt, amilyet szeretne, akkor patikákban, drogériákban kapható kapszulákat is választhat, azonban figyeljen oda arra, hogy ezek tartalmazzák a legfontosabb hajnövesztő vitaminokat, mint az A, B1, B2, B5, B6, illetve a H és az E. A vitaminok mellett fontos a folsav, a vas, a magnézium, a cink és a szilícium is. Adjon esélyt a hajnövesztő sampon erejének!