aktivity

A legviccesebb Activity mutogatós feladványok, amiken a mai napon nevetünk

Az Activity Original társasjáték nem hiányozhat egy karácsonyfa alól sem, hiszen mindenki jó kedvvel várja az ünnepeket. Az Activity játékok a felhőtlen szórakozást biztosítják mindenkinek. Ebben a játékban nincsenek vesztesek, itt mindenki nyer és még jól is szórakozik. Nem csak a családoknak, hanem a baráti társaságoknak is ajánljuk ezt az egyre nagyobb népszerűségnek örvendő játékot, amely már a tévé képernyőjére is felkerült. Elsőként 1993-ban dobták piacra és 2010 januárjára a Piatnik 4,4 millió darabot értékesített belőle.

Ulrike Catty, Paul Catty, Hans Führer és Maria Führer tervezte ezt a szórakoztató mutogatós játékot. 3 vagy akár 16 játékos is játszhatja egyszerre a játékot. A cél az, hogy a soron következő játékos szóba körül írjon, lerajzoljon vagy elmutogasson egy feladványt és azt a csapata kitalálja. Az a csapat nyer, amelyik először ér a bábujával a célba. 12 év felett ajánlják a játékot, de természetesen korábban is elkezdhető.

 

Bármelyik csapat kezdheti a játékot, hiszen mindig sorban haladnak. A csapat tagja kihúz egy kártyát, amelyek A-tól egészen az F betűig vannak megjelölve. Mindig azt a kártyát kell kiválasztani, amelyik betűn éppen áll a játékos. Betűk szerint különféle módokon kell a feladványt ismertetni a csapattagokkal. Az A és a D betűs szakaszon rajzolni lehet. A B és E szakaszon szóban szükséges körül írni a fogalmat, míg a C és F szakaszon mutogatni kell. Természetesen ennél szigorúbbak a szabályok, hiszen sok tiltás van, de ez egyben még viccesebbé és szórakoztatóbbá is teszi a játékot.

A helyes megoldásokat mindig hangosan kell a játékos társaknak közölniük, és ha eltalálták, akkor a bemutató személy ezt jelzi. A játékban található egy homokóra, amely jelzi a válaszra szánt időkorlátot. Amelyik csapat kitalálja a feladványt, az a bábujával egyet előre léphet. Ha a bemutató közben a bemutató személy hibázik, akkor bizony a csapat bábuját 3 mezővel hátrébb kell tolni és ha a csapattagok nem találják el a feladványt, akkor nem mehetnek előre a mezőn egy lépést sem.