progeszteron hiány

A progeszteron hiány komoly problémákat okozhat

Az emberek kényelmes mindennapjait könnyedén megzavarhatják különböző egészségügyi panaszok. A valódi gondok akkor jelentkeznek, amikor ezek már állandósulnak és valami okból kifolyólag nem múlnak. Az inzulinrezisztencia kezelése ott kezdődik, hogy legelőször felismerik a tüneteket. Ezt követően a kiváltó okot szükséges megállapítani, majd jöhet a gyógyszerek vagy étrend-kiegészítők szedése. Tény, hogy manapság egyre többen próbálnak tudatosan táplálkozni és odafigyelni az egészségükre, azonban mégsem jön össze olyan egyszerűen az ép szervezet.

Az inzulinrezisztencia kezelése azért elengedhetetlen, mert ellenkező esetben cukorbetegség is kialakulhat. Ez pedig igen komolyan kihat a mindennapokra, ugyanis az illető nem ehet és nem ihat akármit. A szénhidrátot és a cukrot bizony szükséges elkerülnie, ha nem szeretne további rosszulléteket. Az inzulinrezisztencia kezelése csakis terápiás módon valósulhat meg. Mindenekelőtt érdemes a háziorvoshoz fordulni, hogy kellőképpen megvizsgálja a szervezetét és esetleges laborvizsgálatok alá vesse magát. Rengeteg étrend-kiegészítőt dobtak már piacra, amelyek megpróbálják csökkenteni az inzulinrezisztenciát. Ezeket megtalálja a Wise Tree Naturals honlapján, ahol még meg is rendelheti a termékeket. Az inzulinrezisztencia kezelése leginkább a myo-inozitol és a folát krém készítményekkel valósul meg eredményesen.

Természetesen vegye figyelembe a háziorvosa tanácsait, amennyiben valamilyen komolyabb gyógyszert javasol. Mivel az említett áruk csakis természetes alapanyagokból tevődnek össze, egyáltalán nem kell aggódnia, ugyanis semmilyen mellékhatással nem rendelkeznek. Ugyanúgy fellelhetőek a progeszteron hiány kezelésére használt termékek is, amelyek kiegyensúlyozzák a hormonháztartást. Igen nagy gondokat jelent a nőknél ennek a hormonnak a hiánya, ugyanis tipikus kellemetlen tünetei vannak. Idetartozik a menstruációs fájdalom, a szorongás, a hányinger, az enyhe depresszió és a váratlan súlygyarapodás.

Arról nem is beszélve, hogy milyen komoly problémákat okozhat a progeszteron hiány a várandóság alatt. A legrosszabb esetben vetélés következhet be, ugyanis a szervezet nem képes megtermelni a magzatvédő réteget. Amennyiben gyermekáldással próbálkoznak a párjával, a sárgatest hiánya meggátolhatja annak az összejöttét. Tehát, a progeszteron hiányt igenis komolyan kell venni. Szerencsére már kaphatóak különböző készítmények, amelyekkel csökkenthetőek a tünetek és teljes életet élhet az illető. A honlapon elolvashatja a termékekről szóló leírást is.