pedelec

A pedelec megkönnyíti a közlekedést

A hagyományos, emberi erő által meghajtott kerékpárok mindmáig méltán népszerűek, de napjaink kereskedelmi kínálatában már találhatóak a haladást megkönnyítő kétkerekű járgányok is. A pedelec elnevezés alatt forgalmazott modellek esetében, a hajtás rásegítésében vesz részt a beépített motor, ami csak pedálozáskor kapcsol be.

A teljesítmény névleges értéke az egyszerű fajtáknál nem lehet magasabb, mint 250 W és a rásegítés 25km/h-ig megengedett. Az erősített, úgynevezett S pedelec esetében a motor teljesítménye már nincs korlátokhoz kötve és akár 45km/h sebességgel is lehet velük suhanni, de ennek a hajtásához már jogosítvány szükséges, valamint a járművet el kell látni rendszámmal és világítással is.

Az egyszerű típusok ebben a termékkategóriában 4 főelemből épülnek fel: a motorból, az akkumulátorból, a vezérlőegységből, valamint a nyomaték vagy pedálfordulat érzékelőkből. A szaküzletek mellett, számos minőségi pedelec kerékpár áll az érdeklődők rendelkezésére a bikelife.hu webáruházban, ahol olyan neves gyártók termékei vannak jelen, mint amilyen a KTM, a Neuzer és a Kellys.