Válasszuk a fenyő franciaágyat?

Mivel az ágy minden hálószoba középpontja a megfelelő stílus kiválasztása a legfontosabb.

Ha meleg, barátságos, kényelmes érzetet szeretnénk teremteni, érdemes fenyő franciaágyat választani. Egy stílusos fenyő franciaágy a hálószoba dekorációjának fókuszpontja lehet és potenciális tárhelyet is teremthetünk magunknak. Azok, akik az elegáns, modern megjelenést kedvelik tökéletes választás egy minimalista vonalú fenyő franciaágy keret.

De nézzünk körül az ajánlatokban, mert többféle modellt, beleértve a kárpitozott ágykereteket és fémkeretes ágyakat is kínálnak a bútor gyártók.

Fém ágykeret

Ami az élettartamot illeti, egy fém ágykertet felülmúlja az összes többi ágykialakítást, tekintettel erős szerkezetére.

Előnyök

Különösen tartósak, mivel a fém az idő múlásával sem vetemedik el. A fém ágykeretes ágyak nem igényelnek sok gondozástés tisztítást, mint a fa, vagy kárpitozott ágykeretek.

Hátrányok

Bár sok fém ágykeret forma közül lehet választani, ezeknek az ágyaknak is különféle formájuk van, mégis nehéz díszíteni, ha a jövőben esetleg változtatni szeretnénk a hálószoba kialakításán.

A kárpitozott ágykeret

Ezek az ágyak rendkívül kényelmesek.

Előnyök

A párnázott és a puha fejtámlának köszönhetően kényelmesen olvashatunk vagy tévézhetünk az ágyban. Rengetegféle szövet-, szín- és mintaválasztás létezik, így biztosan találunka hálószoba többi részéhez megfelelő dizájnt.

Hátrányok

Egyértelműen a karbantartás. A kárpitozott ágyat tip-top formában kell tartani gyakori porszívózással, hogy megszabaduljunk a portól és házi kedvenceink szőrétől. Ha allergiásak vagyunk a porra, a kárpitozott ágykeret nem biztos, hogy jó választás.

A szövet kevésbé tartós, mint a fa vagy a fém, idővel kialakulhatnak horpadások, lenyomatok és zsírfoltok.

Ha mégis a kárpitozott fenyő franciaágy keret mellett döntünk, győződjünk meg arról, hogy az masszív legyen és olyan szövetet és színt válasszunk, amely idővel ellenáll egy kis kopásnak, például mély lila, sötétkék vagy szürke.

A fenyő franciaágy

A fenyő franciaágy egyszerű és elegáns stílusú, kiválóan mutat egy modern térben is.

Könnyű karbantartani és tisztítani.  Bár egyszerű vonalakkal rendelkezik, de éppen ezért bármilyen stílusú szobába beilleszthető, így gyakorlatilag nagyon sokoldalú.