Lassan itt vannak az ünnepek és ilyenkor több olyan hagyományos sütemény van, amit nagy örömmel késztenek el a háziasszonyok. Amennyiben nálunk most először lesz kipróbálva egy sajátos bejgli recept, akkor érdemes megfelelő hangulatot teremteni az egész folyamathoz. Nagyon jó érzés, amikor úgy látunk neki valami újdonságnak, hogy közben azon ábrándozunk, milyen örömmel fogják azt majd fogyasztani a családtagok. Amikor a bejgli recept szóba kerülnek, akkor a jól megszokott mákos és diós mellett, a gesztenyés is teret kaphat. Minden tapasztalat hiányában érdemes ragaszkodni a megadott receptúrához. Ezt megtaláljuk nagyon részletesen leírva a receptneked.hu oldalon.
Maga az elkészítés több fázisból tevődik össze és elég hosszú idő, amíg minden elkészül, de nagyon megéri a fáradságot a bejgli recept megvalósítása. Az alapanyagok összegyűjtését követően, készítsünk elő minden fontos felszerelést, eszközt és vágjunk bele a folyamatba. Első részben a bejgli recept a tészta összeállítását írja elő. Amint ez megtörténik, jöhet a pihentetés, nyújtás és a töltelék elkészítése. Jó, ha mindehhez van segítség is, mert akkor sokkal gyorsabban történik meg minden. A bejgli recept aprólékosan kitér arra a részre, hogy pontosan miként valósuljon meg a krém belehelyezése, elegyengetése a tésztába, mindez közvetlenül a sütés előtt. Figyeljünk oda a hőmérsékletre, mert nem volna szerencsés, ha éppen ezen a fázison buknának el a dolgok, miután annyit munkálkodtunk és betartottuk a leírt bejgli recept minden utasítását.