Raklap mérése

Raklap mérése a tárolás helyén, közvetlenül a targoncával

Sokszor fontos tudnunk egy raklap súlyát a teherautóra rakás előtt vagy más anyagmozgatások, adagolások esetén. Ezt eddig csak lapmérleg, vagy hídmérleg használatával lehetett lemérni. A mérlegre való szállítás sok időt és költséget jelent. A targoncával mindig el kell vinni a raklapot a mérlegre, majd onnan visszaszállítani.

A Forkmaster targoncamérleg erre nyújt megoldást. Használatával elegendő a tárolás helyén megemelni a raklapot és már meg is van a mérési eredmény.

A targoncamérleg hidraulikus elven méri a villán lévő áru tömegét és a fülkében elhelyezett kijelzőn megjeleníti az eredményt. Elegendő csupán raklapot megemelni, megvárni, míg a nyomás stabilizálódik. Ekkor a mérleg kiírja a pontos eredményt. A grafikus kijelzőn látszik az eddig felrakott áruk mennyisége és az aktuális raklap súlya.

Többféle pontosságú mérleg kivitel létezik. Az egyszerű 2% pontosságtól a 0,05% pontosságig terjedően.

A mérésekről mérleg jegy nyomtatható, így minden rakodásról dokumentáció készülhet. De vezeték nélküli adatátvitel adatátviteli opció is elérhető, amellyel a mérési adatok egy adatbázisba kerülnek és onnan később kiértékelhetőek. Mérhetővé válik a teljesítmény és nyomon követhetőek a szállítások.

A robosztus kivitelnek köszönhetően a targoncamérleg megbízhatóan működik minimális karbantartási igénye van. Napi három-négy raklap esetén egy ilyen targonca mérleg pár hónap alatt megtérül.