Nem az olcsó szivattyú a jó szivattyú

A barkácsáruházakban járva azt sem tudjuk, merre kapkodjuk a fejünket, mivel úgy érezni, hogy a világ minden terméke helyet kapott a sorok között. Hasonló a helyzet a kertészeti osztályon is, sokszor itt kapnak helyet a szivattyúk is. Ha nem értünk a témához, akkor csak maximum az árcédula alapján tájékozódhatunk, a sok ismeretlen márkanév ugyanis nem mond el túl sokat.

Ha az árcímke alapján döntenénk, akkor érdemes tudni, hogy nem az olcsó szivattyú a jó szivattyú. Sajnos, hogy a helyzet még bonyolultabb legyen, a legtöbb esetben nem is a legdrágábbat kell választani. Ahogy máskor is, a megoldás most is valahol félúton van.

Jó néhány dolgot számításba kell venni

Az új szivattyú vásárlásakor jó néhány dolgot számításba kell venni. Az árszintből a közepeset kell célozni, mivel a túl olcsó darabok általában silány minőségűek, és könnyen tönkre mennek. Ráadásul ezeket többségében Kínában gyártják nagy tételekben, majd miután kifutnak, soha többet nem lesz hozzájuk alkatrész. Hiba esetén pedig a komplett szivattyú mehet a szemetesbe.

A nagyon drága modellek viszont nem tudnak sokkal többet, csak valamilyen divatos dolog miatt magasabb az árazásuk. Ha pedig meghibásodnak, alkatrész ugyan lesz hozzájuk, de áruk vetekedik ez középkategóriás szivattyú árával.

Emiatt az olyan szivattyút ajánlatos beszerezni, amelyik árban sem nem drága, sem nem olcsó, szervizháttere és alkatrészellátása megoldott, és tökéletesen megfelel az általunk kinézett célokra. Ha pedig nem tudunk dönteni, akkor keressünk fel egy szakmába vágó webáruházat, ezeknél ugyanis olyan szakértők dolgoznak, akik nem csak a könyvekben láttak ilyen eszközt. Emiatt tanácsot is tudnak adni, így duplán jól járhatunk.