Nagy hatékonyságot mutat a szalagfüggöny-árnyékolás

A téli időszak viszonylag gyorsan véget ér és gyorsan beköszönt a meleg időszak. Gyakori, hogy már a tavasz során jelentős felmelegedés várható, ami elég komolyan meg tudja zavarni a legtöbb ember bioritmusát. Amíg hónapokig igyekeztünk a lakásban minél melegebbet tartani, úgy gyorsan átfordul minden az ellenkezőjére és az ingatlan hűtése kerül előtérbe. A szalagfüggöny-árnyékolás kiváló lehetőségeket kínál bizonyos szempontból erre a célra. A gyakran igen nagy ablakfelületeken beérkező közvetlen sugárzás ugyanis csapdába esik és gyors felmelegedését okozz a helyiségeknek.

A szalagfüggöny-árnyékolás révén elérhető, hogy az üvegházhatást okozó hullámhosszok kizárásra kerüljenek. Ezzel jelentősen mérsékelhető a felesleges energia pazarlása, amit a légkondicionáló működtetésével érnénk el. Továbbá a szalagfüggöny-árnyékolás egy olyan dekorációs elemnek is megfelel, ami jelentősen növeli a beltér hangulatát.

Többféle színben választható ez a szerkezet, amit egyedi gyöngy kiegészítőkkel látnak el. A termék használata nagyon egyszerű. A felszerelést követően ugyanis kap a jobb- vagy baloldalra egy vezérlő zsinórt, amivel a lamellát egyszerűen összegyűjthetők. Amikor azok nyitott állapotban vannak a szalagfüggöny-árnyékolás a legkisebb mértékű. A kora reggeli vagy délutáni órákban érdemes így hagyni, a nagyobb világosság biztosítása érdekében. Maguk az árnyékoló elemek egy impregnált textília, amit kifejezetten beltéri alkalmazásra készttettek. A tisztítása hagyományos módszerekkel ezért nem megoldható. A szalagfüggöny-árnyékolás hatékony része lesz minden helyiségnek, használjuk ezért bizalommal.