reflektor vásárlásánál

Mik a fő szempontok egy állványos reflektor vásárlásánál?

Az állványos reflektorokat sok esetben fotózáshoz, videó készítéshez, illetve az építőipari feladatok elvégzéséhez is használják. Nem biztos azonban az, hogy ezt a reflektort könnyű lesz kiválasztani. Nézzük, meg hogy milyen főbb szempontok szerint érdemes vásárolni.

 

Mik a főbb szempontok?

 

Az állványok mérete talán a legfontosabb, hiszen a mini állványoktól kezdve egészen a nagyobb állványokig bármilyen állványt vásárolhatunk. Vegyük figyelembe a méretnél, hogy vajon mennyit fogjuk utaztatni az állványt. Tudjuk-e gépjárművel szállítani, vagy arra van szükségünk, hogy egy hátizsákba is elférjen. Építőipari munkálatokhoz, ha nagyobb teret kell megvilágítanunk, akkor inkább a nagyobb állványok közül válasszunk.  Sok helyen praktikus, ha van egy jó állványos munkalámpa. Főleg az olyan építkezéseken, ahol még nem történt meg a villamos hálózatra való csatlakozás fontos, hogy akár a szürkületben is lássuk, hogy éppen mit csinálunk.

 

A súly talán még egy másik fontos szempont, hiszen itt sem mindegy, hogy miként fogjuk szállítani az állványt. Az állvány súlyát legtöbbször az anyaga befolyásolja. A szénszálas anyagból készült állványok talán a legkönnyebbek, így, ha nem tudjuk szállítani az állványt akkor emellett tegyük le a voksunkat.

 

Fontos, hogy a kiválasztott állvány megfelelő stabilitással rendelkezzen. Minőségi állványoknál nem ritka, hogy minden egyes ízületnél biztonságos csatlakozásokkal rendelkeznek és általában olyan anyagból készülnek, amelyek merevek és nem képesek elhajlani. Természetesen számtalan olyan egyéb jellemző is van, amelyek segítségével az állványok további funkciókat is betöltenek.

Ha olyan munkafolyamatot végzünk, amelynél fontos a megfelelő fény, akkor ne habozzunk sokáig, hiszen egy állványos reflektorra mindenképpen szükségünk lesz. Építőipari munkáknál, autószerelésnél, burkolási munkáknál szinte elengedhetetlen a minőségi munka reflektor beszerzése.

Mennyibe kerül egy állványos reflektor és milyen márkák közül választhatunk

Az állványos reflektorokat már 20 000 Forint környékén is megvásárolhatjuk, de vásárlás előtt alaposan fontoljuk meg, hogy hány reflektorral rendelkezzen az állványos lámpánk. Sok esetben szükséges a 2 reflektor is annak érdekében, hogy az adott helyiséget jól bevilágítsa. Márkák tekintetében igen nagy a szórás. Választhatunk Neo, Steck, Yato állványok közül is.

Mik az előnyei?

A LED-es állványos reflektorok stabil állvánnyal biztonságos munkamenetet tesznek lehetővé. Az állványokkal sokkal profibb lesz a munkavégzésünk, hiszen ezeket az állványokat mindig a megfelelő magasságba állíthatjuk. A profibarkacs oldalán olyan állványokat is találunk, amelyeknek a lábai könnyen összerakhatók, így egy-egy helyszínen nem kell sokat vacakolni az összeszerelésével.

Válasszunk minőségi állványos reflektort, hiszen azok minden bizonnyal több éven keresztül is segíthetik a munkánkat és biztosíthatják a fényt olyan helyszíneken is, ahol esetleg még nincsen bekötve a világítás.