reiki

Hogyan működik a reiki gyógyítás?

Vannak olyan egészségügyi problémák, amelyek egyértelműen visszavezethetőek a lelki egyensúly hiányára. Ma már a hagyományos orvostudomány is elismeri az alternatív gyógyászatban rejlő erőt. Test és lélek komplex egészként működik, és erre talán a legjobb példa az, hogy számos testi tünet megjelenése gyökeredzik lelki alapon. Tipikusan ilyen a stressz, amely gyakran okoz fejfájást, gyomorpanaszokat vagy folyamatos feszült állapotot.

 

De vajon mi a megfelelő megoldás minderre? Sajnos sokan nem tudják megfelelő módon kezelni a stresszt, és nehezen birkóznak meg az őket ért mindennapi feszültséggel. Bár a feszültségoldók, antidepresszánsok és nyugtatók is egyfajta megoldást kínálnak, de ezek általában csak elfedik az alapproblémát. Itt kerül képbe a reiki gyógyítás, amely már számtalanszor bizonyította hatékonyságát. Itt elolvashatja, hogy hogyan zajlik egy reiki kezelés: http://reikireka.hu/reiki-gyogyitas/cikk/38/

 

A reiki gyógyítás során a kezelést végző egyfajta közvetítőként van jelen az isteni energia átadásában. A kezelés teljesen biztonságos, és korosztálytól függetlenül elvégezhető, ráadásul még csak hinni sem kell benne. Az eljárás többről szól, mint pusztán a kézrátétes kezelés, hiszen a gyógyítás során cél saját magunk jobb megismerése is. Ha átlátjuk, mi motivál bennünket, hogyan és miért reagálunk a megszokott módon egyes helyzetekre, azzal közelebb kerülhetünk valódi énünkhöz és az oly sokak által vágyott testi és lelki egyensúlyhoz.

 

A reiki tehát az öngyógyítás eszköze is, hiszen a kézrátétel által a test képes arra, hogy meggyógyítsa saját magát. A tapasztalatok azt mutatják, hogy nem csak a már meglévő egészségügyi és lelki problémák orvosolhatóak eredményesen segítségével, hanem megelőzés gyanánt is eredményesen alkalmazható. Sokan vannak, akik kifejezetten a lelki állóképesség és a fizikai egészség megőrzése érdekében fordulnak szakemberhez.

 

Életminőségünk számos tényező függvényeként alakul. Miért élne le akár egy egész életet úgy, hogy valami nyilvánvalóan nem jól működik? Az alternatív gyógyászat pontosan látja, hogy létezik a fizikai testen túli valóság is, amelynek működésére hatással lehetünk a megfelelő csatornákon keresztül. A reiki gyógyítás az önmegismerésen át segít eljutni egy felsőbb szintre, mely segíthet megérteni saját önmagunkat.