hajnövesztő sampon

Hajnövesztő sampon sérült hajra

Egy bizonyos mértékű hajhullás a természetes növekedési ciklusnak a normális része. Miután a haj körülbelül hét évig a fejen van, teljesen normális, hogy kihullik a tüszőből, a legtöbb felnőtt naponta 50 és 100 hajszál között veszít. Ha azonban meghaladja ezt a mennyiséget, az aggasztó és stresszes lehet, ezért hajnövesztő sampon után kell nézni. Szerencsére rengeteg termék létezik ennek a problémának a leküzdésére.

A hajnövesztő samponok lassítják a folyamatot azáltal, hogy javítják a haj és a fejbőr állapotát, ami viszont elősegíti az egészségesebb növekedést. Ezenkívül a hidratáló és dúsító összetevők vastagabbá tehetik meglévő frizuráját, ami segít elfedni a vékonyabb foltokat a fejbőrön.

Ez a betegség a férfiakat és a nőket egyaránt érinti, különböző okokból, ezért nagyon fontos, hogy olyan hajnövesztő sampont válasszunk, ami a gond okát célozza meg. Egy olyan terméket, ami javítja a fejbőr egészségét, minél korábban kezdi el használni, annál jobb lesz az eredmény. Fontos azonban megjegyezni, hogy egyetlen készítmény sem képes visszafordítani a meglévő hajhullást, csak enyhíteni tud a problémán.

Női kopaszodás elleni készítmények

Ha a hajrésze kiszélesedik, kopasz foltokat talál, vagy ha naponta több mint 150 szál hullik ki, akkor valószínűleg bőrgyógyászhoz kell fordulnia. A női kopaszodás betegségének több típusa van, és számos lehetséges ok áll mögötte. Bár nagyon keveset tehet a hajhullás megelőzése érdekében, talán reagálhat a kezelésre, ha korán fordul a női kopaszodás elleni készítményekhez. Általában az emberek naponta 50-100 szálat veszítenek.

A kopaszodás a természetes egyensúly része – egyes szálak kihullanak, míg mások benőnek. Amikor az egyensúly megszakad – amikor sok haj kihullik, de kevesebb nő vissza – női kopaszodás következik be. A hajhullás más, mint a kopaszodás. Az orvosi megnevezése „alopécia”. A haj szinte minden bőrfelületén nő – a tenyerén, a talpán, az ajkain és a szemhéjain kívül. Éppen ezért a bőrt is ápolni kell, nem csak a hajunkat.