Fűtéskorszerűsítés

Fűtéskorszerűsítés tervezés: két legyet egy csapásra

Fűtéskorszerűsítéssel nem csak a fűtési költségeken spórolhat egy otthon, de még a környezetet is kevésbé terheli. Egy teljes fűtéskorszerűsítéssel lehetőségünk nyílik akár 20 vagy 30 százalékkal is csökkenteni a házak fűtési költségeit. Ilyen esetekben azonban más pozitívum is létrejön, hiszen a környezet terhelés is minimálisra csökken. Egy kondenzációs kazán vagy egy hőszivattyús rendszer kiépítésével megtakarítást érhetünk el. Manapság már nem lepődünk meg azon sem, ha szinte minden héten értesülünk valamilyen újításról, amely a fűtéstechnika világát érinti. Számtalan találmány érhető már el, amely a fűtéskorszerűsítést segíti. Alacsony hőmérsékletű kazánokkal lépnek a piacra a gyártók. Az új típusú kazánokkal pénzt takaríthatunk meg úgy, hogy közben a hatásfok azonos marad. A környezet megóvása most már közös ügyünk, így érdemes tenni is érte.

A korszerű fűtésrendszer sokkal biztonságosabb, mint a hagyományos rendszerek. Ezek már egyáltalán nem kormolnak és még kéményt sem szükséges kiépíteni hozzá. Folyamatos használat mellett a szén-monoxid és a robbanásveszély teljesen megszüntethető. Már senkinek sem kell aggódnia, ha napközben felügyelet nélkül hagyja otthonát. Geotermikus energia használata esetén a szolgáltatóktól teljesen le lehet válni. A leválás mellett további előny, hogy pénzt takaríthatunk meg. A szerelési munkák csupán pár napot vesznek igénybe és a szükséges energia a készülékeken beállítható. Teljesen személyre szabott fűtési rendszert lehet ilyen módon kiépíteni.

A fűtéskorszerűsítéssel a téli időszakban éves szinten több tízezer forintot is meg lehet takarítani, ami biztosan sokat számít minden családi kasszában. Az elavult fűtésrendszerek és a melegvízellátás nagyon sokat kivesz minden családi kasszából. Jelentős beruházás nélkül nagyon sokat javíthatunk a fűtés hatásfokán. Tovább is növelhetjük a megtakarítást, ha a meleg víz előállítását is optimalizáljuk és korszerűsítjük. Egy, már meglévő rendszerhez minden további nélkül hozzá lehet csatlakoztatni egy geotermikus hőszivattyút, amelyhez egy hővisszanyerő rendszert is kiépítünk. Emellett természetesen érdemes a napkollektor kiépítésén is elgondolkodni. A szakemberektől érdemes minél előbb ajánlatot kérni és amennyiben megoldható, úgy minél előbb korszerűsíteni a fűtésrendszer.