téligumi

Érdemes szemmel tartani a téligumi akciókat 2018-ban

Ha tudni szeretné, hogy melyek az aktuális téligumi akciók, akkor ezen az oldalon megnézheti őket: https://www.akciosgumi.hu/gumi/szemelyauto-teli-gumi/. A gumicserét soha nem érdemes a legutolsó pillanatra hagyni, hiszen ekkor már nagyon nehéz szabad időpontot találni a szervízekben. A 7 Celsius fokos szabályt talán mindenki ismeri. Ez az a hőmérséklet, ami alatt már mindenképpen ildomos téli abroncsokat használni. A nyárigumik anyaga a hidegben megkeményedik és egyáltalán nem lesz jó a tapadása, azaz balesetveszélyes vele közlekedni. A lényeg az, hogy ha tartósan ez alatt a hőmérséklet tartomány alatt mozog a hőmérő higanyszála, akkor azonnal cselekedjünk.

 

Sokan ősszel, amikor egy-két napra tartósan lehűl a hőmérséklet máris megrohamozzák a műhelyeket, erre azonban semmi szükség nincsen. A másik, ami egyáltalán nem jó, az a megoldás, hogy az első hóeséskor indulunk el téli gumit felrakatni. Ez már igen késői lesz. A szervízekben ilyenkor teljesen teltház van és csak 1 vagy 2 hétre tudnak időpontot adni. Azt sem érdemes elfelejteni, hogy ha nem vásároltunk még abroncsot, akkor arra is várni kell, hiszen a szezon közepén az abroncsok bizony néhol elfogynak. Gondoskodjunk jó előre az abroncsokról és akkor baj nem érhet bennünket. Ha nem is teljesen, de legalább félig felkészültünk a télre.

 

A gumiabroncsokon található szimbólumok jelentőségéről sem árt pár szót ejteni. Az M+S szimbólumot meglátva sokan azt gondolják, hogy ez már elegendő információ ahhoz, hogy bizonyosak legyünk abban, téli abroncsot vásárolunk, amely igen jól fog tapadni a jeges és havas téli utakon. Az M a sarat, az S a havat jelenti. Ezek a jelzések egyetlen egy szabványhoz sem tartoznak. Sok kínai gyártó vissza is él ezzel és nyári abroncsokra is ráteszik a jelzést, amely igen megtévesztő lehet. A hópihe szimbólumot csak akkor tehetnék fel az abroncsokra, ha havon és jégen is tökéletesen teljesít az abroncs. Ennek fényében érdemes nyitott szemmel járni és inkább szakemberekre bízni, hogy milyen téli abroncs a megfelelő számunkra a balesetmentes téli közlekedéshez.