sushi

Egyre népszerűbb a sushi rendelés!

Szívesen rendel a mindennapokban, és könnyíti ezzel meg az otthoni tevékenységet? A hagyományos pizzákon, tésztaételeken és hamburgereken túl akár olyan különlegességeket is megkaphatunk frissen, az ajtóig kiszállítva, mint a sushi. A tradicionális japán konyha alapétele többféle típusban elérhető, így mindenki megtalálhatja azt, amelyik igazán közel áll ízlésvilágához. A tapasztalatok azt mutatják, hogy alkalmi étkezésekhez, vendégvárás alkalmával is egyre többen teszik le a voksot az internetes rendelés mellett, s ez akkor sincs másként, ha sushi fogyasztása a cél. Érdemes azonban tisztában lenni azzal, hogy ez tipikusan az az étel, melynek minősége nagymértékben függ a felhasznált alapanyagoktól, azok frissességétől és persze a chef szakértelmétől, tapasztalatától. A sushi.hu oldalról kifogástalan finomságokhoz juthatunk hozzá, méghozzá akár az online rendelés kényelmét kihasználva.

S hogy milyen sushi fajták közül válogathatunk? A hagyományosan sushi-ként ismert finomság főtt, ecetes rizst takar, amit hallal, vagy esetleg valamilyen más tengeri alapanyaggal tálalnak. A makizusi noriba vagy időnként vékony omlettbe, szójapapírba tekert rizs és töltelék. Az elkészült tekercset felszeletelik általában hat-nyolc darabra, megkönnyítve ezzel a fogyasztást. A nigiri rizs alapanyagát kézzel formálják ovális gombóccá, és erre valamilyen feltét, valamint vaszabi kerül. Feltétként általában tonhalat vagy lazacot szoktak használni, tehát a rizs és tengeri halak kettősének ízvilága itt is visszaköszön.

 

Ha éppen valamelyik igényes étterem környékén járunk, akár elvitelre is kérhetünk sushi-t, így a helyszínen választhatjuk ki azokat a fajtákat, amelyek megjelenés és összetevők tekintetében is elnyerik tetszésünket. Sokan vannak, akik vendégeik számára valami igazán különlegeset szeretnének kínálni, és a magyar konyhán túlmutató ízekkel örvendeztetnék meg őket. A sushi remek választásnak bizonyul, s a tapasztalatok szerint általában azok is megbarátkoznak vele, akik egyébként elvből elutasítanák a japán konyha sajátosságait.

Napjainkban nem számít udvariatlanságnak, ha a háziasszony nem saját kezével készíti az asztalra kerülő ételeket. Természetesen ahány ház, annyi szokás, de az kétségtelen, hogy a vendégvárás és a közösen töltött idő többről szól, mint pusztán az órákon keresztül való készülődésről. Mindenki boldogabban fogyasztja az ételt, ha azért a háziasszony nem fáradozott órákat, és így maradt ideje a közös szórakozásra, beszélgetésre, és egy jó sör vagy zöld tea elfogyasztására a sushi mellé.