Egy új álom válik valóra

Akár tetszik, akár nem, bolygónk haldoklik és ennek mi, emberek vagyunk az okozói. Sajnos bár a tényeket ismerjük, nagyon sokan a fejüket a homokba dugják, mert a szélsőségesebb időjáráson kívül, mást nem érzékelnek ebből. Úgy gondolják, ez nem az ő problémájuk, majd az unokáik foglalkoznak evvel, ha súlyosbodik a helyzet. Hát az a szomorú igazság, hogy a helyzet már súlyosbodott és eljött annak az ideje, hogy úgy a fiatalok, mint az idősebbek cselekedjenek.

Miképpen?

A civaqua program megalkotói kitalálták már ezt is helyettünk, nekünk csak egy jól fogó tollra van szükségünk. Azáltal, hogy kis országunkban is több térség állapota folyamatosan romlik a felmelegedés hatására, valahonnan vizet kell „csiholni”. A civaqua vezetői erre is kidolgoztak egy tervet, ami által képesek megmenteni Debrecent és környező térségeit a kiszáradástól, ami évek nem csak a növény és állatvilág megmentéséről szól… Számunkra, emberek számára is egyre fontosabb a vízpótlás, hiszen az országban itt az egyik legmagasabb a szállópor koncentráció.

 

No de mit tehetünk avval a bizonyos tollal?

A civaqua elnevezése egy mozaik szó, mely alapját a civilek és az éltető víz képezik. No, itt jön képbe a civilek, vagyis magánemberek összefogása. A civaqua programmal karöltve összefoghatunk egy petíció aláírása által, mely a civaqua szakemberei reményei szerint mozgósítja Debrecen városának törvényhozóit, szakembereit és egyéb tehetős személyeket, hogy ígérgetések helyett végre tegyenek valamit a természetért. A civaqua projekt közel 20 éve azt várja, hogy kelő tőke gyűljön össze annak érdekében, hogy a civaqua

tervezőasztalról lekerülve a megvalósulhasson. Ehhez pedig szükséges a valódi összefogás. Itt az idő, hogy végre tegyünk valamit, mindösszesen 10.000 névre és aláírásra van szükség ahhoz, hogy beinduljanak a kerekek és éltető vízhez jusson a természet.