Addiktológia? Akkor Dr. Petke Zsolt a legjobb választás

Segítségre mindenkinek szüksége van. Ha valaki úgy gondolja, hogy egyedül is meg tud birkózni mindennel, akkor vagy nem találkozott még igazán nagy problémákkal, vegy szuperhős. Ugyanis a legtöbbünknek olykor jól jön a segítség. Ha valaki függőséggel küzd, akkor hatványozottan igaz lehet rá, hogy segítségre van szüksége. Viszont, amíg ez a gondolat benne nem fogan meg, addig szinte semmit nem tehetünk. Maximum valahogyan ráébreszthetjük, hogy a jelenlegi állapot nem jó. A lényeg, hogy magának be kell ismerni, hogy józanul jobb lenne az élete és mindent meg lehet oldani, nem kell az alkoholhoz fordulni. Főleg, hogy az nem old meg semmit.

Ha valakinek segítségre van szüksége, mert egyedül nem tud megküzdeni a függőségével, akkor petke zsolt az egyik legjobb választás lehet. Miért? petke zsolt egy kiváló addiktológus, lelkiismeretes szakember, akit a szakmája is elismer. Ezt az is mutatja, hogy a Nyírő Gyula Országos Pszichiátriai és Addiktológiai Intézet Addiktológiai Osztályának a Főorvosa.

Ezen kívül pedig még a Felépülők csapatában is megtalálható. Kik azok a Felépülők? Egy olyan szervezet, akik azért dolgoznak, hogy minél több ember újra józanul élhesse a mindennapjait. Ehhez létrehoztak egy 28 napos programot.

Mitől más ez a program, mint a hagyományos addiktológiai összejövetelek?

A Felépülők 28 napos programja egy bentlakásos program, ahol meghatározott keretek között segítenek az embereknek leküzdeni a vágyukat. Ehhez a szabályok elengedhetetlenek.

Ha valaki eléggé elszánt és nagy benne a tenni akarás, akkor itt a helye. A Felépülők csapata mindent megtesz annak érdekében, hogy a program sikeres legyen. A programot elvégzettek 70-75%-a sikerrel jár és hosszú távon is fent tudja tartani a 28 nap alatt elért szintet. Ez köszönhető a programban résztvevő emberek elszántságának, őszinteségének és tenni akarásának. Akik kellő motiváltággal rendelkeznek, ők biztosan sikerrel fognak járni. Az ingyenes utógondozásnak köszönhetően pedig az eredmény akár egy életen át is kitarthat.

A 28 nap alatt azt is megtanulhatják a lakók, hogy hogyan kell józanul élni a mindennapokat és minden segítséget megadnak nekik, hogy sikerrel járjanak.

A kiscsoportos foglalkozásoknak köszönhetően egy olyan támogató közösség tud létrejönni, ami még inkább hozzásegíti a felépülőket, hogy gyorsabban fejlődjenek. A csoportokat az alapján válogatják össze, hogy kinek milyen a motiváltsága. Ha valaki nem rendelkezik elég motivációval, akkor nem fog egy csoportba kerülni olyan emberekkel, akik nagy motivációval rendelkeznek. Hiszen ilyen esetben csak lehúznák egymást, a segítés helyett. Ezért minden részletre figyelnek, hogy mindenki megtarthassa a motivációját és csak erősödjön bennük a vágy a józanság iránt.

Ha valaki már próbálkozott a leszokással, de nem sikerült neki vagy sikerült, de újra visszaesett, akkor a Felépülők neki is tudnak segíteni. Ha valaki nyitott az új módszerekre és hajlandó tenni is a cél érdekében, ami jelen esetben a józanság, akkor szívesen segítenek mindenkinek, akinek tudnak. Ugyanis olyan is előfordulhat, hogy valakinek nem ők lesznek a megoldás. Ilyen esetben tovább küldik az illetőt egy olyan orvoshoz, aki szerintük tud neki segíteni.

Ne add fel az életedet ez nehézség miatt! Józanul mindent meg lehet oldani. Csak gondolkozni kell rajta, feltenni a megfelelő kérdéseket és a válasz jönni fog magától. Vagy ha a megoldásban is segítségre lenne szükséged, bátran kérhetsz ebben is segítséget. A lényeg, hogy tegyél azért, hogy jobb életed lehessen.