narancseper

A narancseper álterméssel rendelkezik

A sok szép virág mellett, nem megy ritkaságszámba, hogy a profi és hobbikertészek különféle díszfákkal is igyekeznek ékesebbé tenni a környezetüket. Egyre inkább közkedvelt fafajta a narancseper és már hazánkban is nagy népszerűségnek örvend. A narancseperfa, latin neve maclura pomifera, de oszázsnarancsnak vagy maklúrának is nevezik a köznyelvben. A fügéhez hasonlóan, ez is érzékeny a fagyra, ezért még az erősebb hidegek megjelenése előtt javasolt a letakarása. Lehetséges belőle akár 8-10 méteres fát is nevelni, de sokan sövénynek szeretik kialakítani, hiszen képes olyan mértékben besűrűsödni, hogy szinte áthatolhatatlan lesz, így akár a kerítést is helyettesíthet.

Bármilyen talajban megállja a helyét, de értelemszerűen, mint minden más növény esetében is, gyorsabb növekedést produkálhat, amennyiben laza és tápanyagokkal dúsan ellátott talajba ültetik. A narancseper jól tűri a szárazságot, hiszen kedveli a meleget és a fényt, továbbá egy igen előnyös tulajdonságának számít még, hogy az év bármelyik szakában ültethető.

Termései áltermések, hiszen emberi és állati fogyasztásra alkalmatlanok, viszont nem mérgezőek. A megyeriszabolcskerteszete.hu internetes áruházban 60-80 cm nagyságú cserjéket lehet vásárolni és mennyiségi kedvezmény is van erre a díszfára, ezért aki sövényként szeretné ültetni, valamivel olcsóbban juthat hozzá a facsemetékhez. A narancseperfa rendelése a többi növényhez hasonló módszerrel történik a honlapon keresztül. A narancseper kiszállítása mindössze néhány napon belül lezajlik, ellentétben egyéb fajtákkal, amelyek eltérő szakmai és logisztikai tényezők mellett, csak bizonyos időszakokban kézbesíthetőek.