5gringo

5gringo – Utazz el számodra ismeretlen tájakra

Szinte minden ember szokott elutazni a szabadnapjai alatt. Az ember, amikor hosszas szabadságot vesz ki, akkor szereti elhagyni az otthonát, és kilépni egy kicsit a megszokott mindennapi rutinjából. Ilyenkor általában a pézntárca az, ami határt szab a vágyaknak és az álmoknak. Amikor olyan szókapcsolatokat hallunk, mint például az 5gringo, akkor egyből egy meleg spayol tájra képzeljük magunkat, és fürdőzünk a napfényben.

Pakolj be mindent
Amikor meghallod az 5gringo címszavat, már kezded is a csomagolást, igaz? Azonban itt érdemes nagyon előrelátónak lenni! Bárhova is készülnél, mindig figyelj arra, hogy a helynek és az évszaknak megfelelően öltözz. Bár egy kicsit furcsa lehet, amikor például egy téli magyarországi időjárásból indulsz neki az utazásnak, és az 5gringo földjére, vagyis a messzi, meleg Spanyolországba érkezel meg, de azért semmiképpen ne felejtsd otthon a fürdőruhát meg a naptejet!


Készíts magadnak tervet
Ami ilyenkor még tanácsos, ne légy lusta, és már otthon nézz utána a hely híres látnivalóinak. Ha szereted a városnézést, vagy akár a túrákat, akkor írj össze magadnak egy tervet, és indulj útnak ez alapján. Ha nem találsz olyan helyet, amire kíváncsi lennél, akkor csak menj ki az utcára, ismerkedj, menj el egy étterembe, és próbáld ki az adott hely jellegzetes ételeit. Mindig jó érzés más kultúrákkal ismerkedni, mert így újult erővel vághatsz neki a hétköznapi tevékenységeidnek, miután hazaértél. Esténként pedig visszanézheted a fotókat, amiet készítettél a kirándulás alatt.