Optikai szintező

Optikai szintező

Az építőipari szintezési feladatokhoz szánt egyik legkedvező mérőműszere az optikai szintező. Az optikai szintező nem csak kedvező ára miatt vált népszerűvé, hanem pontossága és hatótávolsága miatt is.

Az szintezőműszerek használata egyszerű. Felállítás után egy az szintezőlécet vesz a mérendő pontra. A másik ember a távcsőbe nézve leolvassa a szintezőléc magasságát. A szintezőléc további pontra való átállításával és megmérésével azonnal ki lehet számolni a magasságeltérést a pontok között. Az akár 2-3 mm pontossággal is elvégezhető 30 méteres távolságban.

A szintező műszerek között néhány különbség is észrevehető. A leg lényegesebb, hogy az objektív mekkora nagyításra képes, a leggyakrabban a 24x és 32x változattal találkozni a piacon. Minél nagyobb a nagyítás, a szintezési tartomány úgy nő, valamint a pontatlanság is csökken. Egy 32x nagyítású készülékkel kényelmesen kb 50-60 méterig lehet szintezni. Emellett létezik olyan szintező, melynek az optikája jobb minőségű, úgy van kialakítva, hogy több fényt enged be. Ennek köszönhetően borús időben is világos és tiszta képet kapunk, nem egy szürke homályos foltot, mint a kisebb készülékeknél.

Amennyiben szintezőt keres, nézzen szét oldalunkon és válassza ki az Önnek megfelelő szintezőműszert!