A LED izzó egy remek találmány

Ez a darab hosszabb élettartammal bír, és sokkal költséghatékonyabb is. A LED izzó minimális hőtermeléssel bír, ezáltal ha folyamatosan világít, akkor sem süt a felülete, csupán csak meleg. A hatásfoka eléggé kiemelkedik, mivel tökéletes fényerősséget biztosít. A legnagyobb előnyei közé lehetne sorolni, hogy energiatakarékos, működésekor nem egy fémszál melegedik fel, mint a hagyományos termékek esetében, hanem elektronok szabadulnak fel. Sőt, ezzel még akár 90%-os megtakarítás is megtörténhet. A LED izzó értéke leggyakrabban 50-80 IM/W, viszont már léteznek 100 IM/W-osak is. Élettartamuk körülbelül 30-100 ezer üzemóra között mozog.

Mivel elég sok időn keresztül a hasznára lesz, így egyszeri beruházást igényel. Akár nehezen hozzáférhető helyekre is beszerelhető, például a medence aljára, homlokzati világításra. Elég kevés helyet foglal, mindössze 3-8 milliméteresben is megtalálható az üzletekben. A LED izzó egyáltalán nem vibrál, így nem zavarja a szemet, nem kell attól félnie, hogy a látása romlik, sőt, megelőzi a probléma kialakulását. A fényereje könnyen szabályozható, semmilyen negativitása nincs. Színválasztékát illetően hatalmas, mivel egy foglalat többféle fényt képes kibocsátani. Körülbelül 16 millió szín érhető el különféle keverékkel. A LED izzó fényspektruma keskeny, nem található benne sem UV, sem infravörös tartomány, akár az üzletek, boltok kirakataiba is megfelelő lesz minden téren.

Ez a fantasztikus termék megtalálható több méretben, formában a webáruházakban, viszont emellett a fénycső, a ledpanel is megvásárolható, ami népszerűségnek örvend napjainkban. Ez a termék exkluzív megjelenéssel bír, illetve diffúz fényt bocsájt ki. Különféle méretben kapható, és a teljesítménye is változó. Egyaránt megfelelő kisebb-nagyobb terek, üzemek, valamint irodák megvilágítására. Bele lehet süllyeszteni a mennyezetbe vagy arra rászerelni, illetve függeszteni. A ledpanel, amely IP54-es védelemmel ellátott, pedig nedves környezetben használható.

Az alkalmazása során 65%-kal kevesebb energiát fogyaszt. Világítását tekintve nagyon stabil, azonnal bekapcsol. A ledpanel már beszerezhető háromszínű kombinációval, ami azt jelenti, hogy ki-be kapcsolgatás által változnak a színek egymás utáni sorrendben. Ezek a darabok manapság nagyobb fényerővel rendelkeznek a régi típusokhoz viszonyítva. Még a beépített polcokat vagy szekrényeket is megvilágíthatja ezzel a nagyszerű termékkel. Elosztását illetően egyenletes, ezért jól teríti a fényt, és kiváló beltéri megoldás, mivel energiatakarékos.