A Google Drive segítségével hamarosan biztonsági másolatot készíthet akár a számítógépe teljes merevlemezéről

Újabb csapást kényszerül elszenvedni az Apple? Nagyon úgy fest. Ugyanis a Google rövidesen elindítja a Backup and Sync nevű eszközét mind PC és Mac felhasználók számára.

Az alkalmazás lehetővé teszi, hogy akár a számítógépe teljes merevlemezét kiválassza, és automatikusan mentse az egészet, rendszeres, a felhasználó által megszabott időközönként.

Itt az automatikus biztonsági mentésen van a hangsúly. A funkció használatával nem kell majd egyenként átmásolnia az eszközén tárolt fájlokat.

A Doclernet a legjobb paraméterekkel kínál tárhelyet Önnek!

Ennek a változásnak köszönhetően a Google Drive mappában tárolt fájlok helyett a Google bármely mappájába lementheti a fájlokat. A funkció használatához először le kell töltenie a Backup and Sync eszközt Mac-hez vagy PC-hez.

A bejelentkezés után kiválaszthatja azokat a mappákat, amelyekről biztonsági másolatot akar készíteni. Miután ezt megtette, hozzáférhet a Drive-hoz, akár mobil eszközökön keresztül is.

A Google Drive az egyik leggyakrabban használt hatékonyságnövelő eszköz. Már eddig is sokan használták arra, hogy biztonsági másolatot készítenek a fájljaikról, amik azután védett helyen vannak tárolva, egyedi hozzáféréssel.

Most, köszönhetően ennek az új funkciónak, a Google lehetővé teszi, hogy biztonsági másolatot készítsen akár az egész számítógép merevlemezéről.

Természetesen ez az ingyenesen elérhető maximális 15GB tárhely miatt gyakorlatilag lehetetlen. Épp ezért alaptalan az a félelem, miszerint a Google ezen alkalmazás segítségével minden fájlunkat el fogja tárolni.

Ráadásul a hozzáférést is a felhasználó választhatja ki, a szinkronizálandó dokumentumok kijelölésével. Ettől függetlenül az előrejelzések szerint a legtöbb felhasználó a leggyakrabban használt mappáit egészen biztosan szinkronizálni fogja, azaz élni fog az alkalmazás nyújtotta lehetőséggel.

A Google azt is bejelentette, hogy a Backup and Sync alkalmazás középpontjában a hétköznapi felhasználók állnak.Az üzleti ügyfeleket kiszolgáló G Suite továbbra is elérhető a Drive for Mac/PC használatával mindaddig, amíg az új Drive File Stream is széles körben elérhető lesz.