Optikai szintező

Optikai szintező

Az építőipari szintezési feladatokhoz szánt egyik legkedvező mérőműszere az optikai szintező. Az optikai szintező nem csak kedvező ára miatt vált népszerűvé, hanem pontossága és hatótávolsága miatt is.

Az szintezőműszerek használata egyszerű. Felállítás után egy az szintezőlécet vesz a mérendő pontra. A másik ember a távcsőbe nézve leolvassa a szintezőléc magasságát. A szintezőléc további pontra való átállításával és megmérésével azonnal ki lehet számolni a magasságeltérést a pontok között. Az akár 2-3 mm pontossággal is elvégezhető 30 méteres távolságban. Tovább olvasom

Mikor éri meg kockázati életbiztosítást kötni?

Mikor éri meg kockázati életbiztosítást kötni?

Ha az életbiztosítás szó jön velünk szembe, akkor elsősorban a kockázati jellegű biztosításokra szoktunk gondolni. Ezt mindannyian jól ismerjük, hiszen korábban rendszerint ezek mellett tettük le a voksot akkor, ha egészségünket, életünket szerettük volna bebiztosítani. Ugyan napjainkra megjelentek a megtakarítási céllal kötött életbiztosítások, de vannak olyan esetek, amikor még mindig a kockázati jellegűek iránt érdeklődünk. Tény, hogy a megtakarítási jellegűekbe már beépítésre kerülnek a kockázati elemek is, de ennek ellenére mégis van létjogosultsága a pusztán kockázati életbiztosításnak.

E típusnak fő jellemzője az, hogy csak akkor fizet, ha a futamideje alatt bekövetkezik a biztosítási esemény. Ez lehet baleset, rokkantság, vagy akár halál is. Ha ilyenre nem kerül sor, akkor a lejárat alkalmával bármilyen kifizetés nélkül szűnik meg. Éppen ez az az elem, amiért egyre többen választják inkább a megtakarítással kombinált változatot. A kockázati jellegű életbiztosítás az eletbiztositas.com szerint kizárólag azoknak javasolt, akik nem szeretnének előtakarékoskodni és a biztosításra csak minimális összeget kívánnak fordítani. Vállalkozók, magas összegű hitellel rendelkezők, vagy családfenntartók általában szívesen választják a kockázati biztosítást. Ennek nagy előnye egyébként az is, hogy cégek számára adómentesség érhető el segítségével, de akár a Cafeteria rendszer elemét is képezheti.

Tovább olvasom

Kint tombol a hőség, de a bérelt szobákban is!

Kint tombol a hőség, de a bérelt szobákban is!

Az elmúlt évek bebizonyították, hogy a nyári hónapokban bizony igencsak tikkasztó a hőség. Nem csak a strandokon és az élményfürdőkben kapcsolódhatunk azonban ki, hanem az erotika világában is. Ha partnerünkkel, vagy egy izgalmas idegennel kalandoznánk a területen, akár egyetlen órára is bérelhetünk apartmant, de a hosszú hétvége eltöltésére s adódik lehetőség, méghozzá intim környezetben.

A budapestbuvohely.hu üzemeltetői szerint nyáron több szabadidővel rendelkeznek az emberek, és ilyenkor szívesen ismerkednek, töltik idejüket kalandozással. A melegnek, a napsütésnek és a strandon lekerülő ruháknak köszönhetően a legtöbben nyitottabbak is az új ismeretségekre. De mi a helyzet akkor, ha nem szeretnénk azonnal saját otthonunkba invitálni partnerünket? Mindegy, hogy egyéjszakás kalandról van szó, vagy az élet hozza úgy, hogy csak semleges helyen megoldhatóak a találkák, a tetszőleges időtartamra bérelhető szobák, apartmanok garantáltan jó választásnak bizonyulnak. Tovább olvasom

Mire van szükség gyöngyhorgoláshoz?

Mire van szükség gyöngyhorgoláshoz?

 

Ha szabadidős tevékenységről van szó, akkor a kézműves elfoglaltság egyre nagyobb népszerűségnek örvend. Napjainkban, amikor a munkahelyeken szinte már kivétel nélkül mindenütt számítógépes munkavégzés történik, legtöbben szeretünk felállni a monitor elől és valami egészen más jellegű kikapcsolódási formát választani. A sokak kedvencének számító gyöngyhorgolás nem csak az alkotás örömét hordozza magában, hanem olyan feltöltődést is biztosít, mely során átgondolhatjuk dolgainkat, vagy éppen maximálisan kikapcsolhatunk a hétköznapi problémákból.

Gyermekként mindannyian szerettünk rajzolni. A kreatív tevékenységek új energiákkal töltenek fel és elfeledtetik velünk, hogy életünkben felelősségteljes feladatoknak és magas szintű követelményeknek kell megfelelnünk. A gyöngyhorgolás remek választásnak bizonyul esténként, de akár a hétvégi pihenést is megkoronázhatjuk a tevékenységgel. Készíthetünk saját részre igényes ékszereket, de ajándék gyanánt sem lehet kreatívabbat elképzelni, mint a kézzel készült, apró kiegészítők.

Természetesen néhány alapanyagra mindenképpen szükségünk lesz, és persze a megfelelő, gyöngyhorgoláshoz alkalmas eszközt is célszerű beszerezni. Ezek a hozzávalók szükségesek gyöngyhorgoláshoz, melyeket ráadásul néhány kattintással online is beszerezhetünk. A világháló remek segítőtársnak bizonyul munkavégzés, kapcsolattartás vagy szórakozás kapcsán, de ne feledkezzünk meg előnyeiről akkor sem, ha vásárlásra kerül sor. Tovább olvasom

Szakszerű segítség az ESTA kérelem benyújtásához

Szakszerű segítség az ESTA kérelem benyújtásához

Már hosszú ideje annak, hogy Amerikát az Álmok Földjeként emlegetik és való igaz, mind a mai napig rengetegen vándorolnak ki a jobb és sikeresebb életút megvalósításának reményében. Fontos tudni, hogy a kitelepedést, egyáltalán az oda történő kiutazást és látogatást is rengeteg adminisztratív intézkedés kell megelőzze. Mindenekelőtt az Electronic System for Travel Authorization, tehát az ESTA kérelem benyújtásával kell kezdeni az ügyintézést.

Az ESTA kérelem lényegében az Egyesült Államokban való beutazást hivatott jelezni és konkrétan egy olyan online rendszert takar, amit minden állampolgárnak használnia kell, amennyiben a másik vízummentes országból, közöttük Magyarország is, szeretne bejutni az USA területére. Szerencsére az ESTA kérelem benyújtása, tehát maga az igénylési folyamat manapság már teljesen online történik, amit egyébként az Egyesült Államok Belbiztonsági Minisztériuma (DHS) működtet. Bár az online regisztráció lehetősége tagadhatatlanul megkönnyíti a dolgunkat, azért természetesen kicsit sem mindegy, hogy az ESTA kérelem kitöltésekor melyik szolgáltatót választjuk partnerünkül. Tagadhatatlan ugyanis, hogy az anyanyelven történő ügyintézés, adott esetben minden másnál fontosabb szempontot jelenthet egy idegenbe utazó turistának vagy munkavállalónak. Tovább olvasom

A Google Drive segítségével hamarosan biztonsági másolatot készíthet akár a számítógépe teljes merevlemezéről

A Google Drive segítségével hamarosan biztonsági másolatot készíthet akár a számítógépe teljes merevlemezéről

Újabb csapást kényszerül elszenvedni az Apple? Nagyon úgy fest. Ugyanis a Google rövidesen elindítja a Backup and Sync nevű eszközét mind PC és Mac felhasználók számára.

Az alkalmazás lehetővé teszi, hogy akár a számítógépe teljes merevlemezét kiválassza, és automatikusan mentse az egészet, rendszeres, a felhasználó által megszabott időközönként.

Itt az automatikus biztonsági mentésen van a hangsúly. A funkció használatával nem kell majd egyenként átmásolnia az eszközén tárolt fájlokat.

A Doclernet a legjobb paraméterekkel kínál tárhelyet Önnek!

Ennek a változásnak köszönhetően a Google Drive mappában tárolt fájlok helyett a Google bármely mappájába lementheti a fájlokat. A funkció használatához először le kell töltenie a Backup and Sync eszközt Mac-hez vagy PC-hez.

A bejelentkezés után kiválaszthatja azokat a mappákat, amelyekről biztonsági másolatot akar készíteni. Miután ezt megtette, hozzáférhet a Drive-hoz, akár mobil eszközökön keresztül is.

A Google Drive az egyik leggyakrabban használt hatékonyságnövelő eszköz. Már eddig is sokan használták arra, hogy biztonsági másolatot készítenek a fájljaikról, amik azután védett helyen vannak tárolva, egyedi hozzáféréssel. Tovább olvasom

A LED izzó egy remek találmány

A LED izzó egy remek találmány

Ez a darab hosszabb élettartammal bír, és sokkal költséghatékonyabb is. A LED izzó minimális hőtermeléssel bír, ezáltal ha folyamatosan világít, akkor sem süt a felülete, csupán csak meleg. A hatásfoka eléggé kiemelkedik, mivel tökéletes fényerősséget biztosít. A legnagyobb előnyei közé lehetne sorolni, hogy energiatakarékos, működésekor nem egy fémszál melegedik fel, mint a hagyományos termékek esetében, hanem elektronok szabadulnak fel. Sőt, ezzel még akár 90%-os megtakarítás is megtörténhet. A LED izzó értéke leggyakrabban 50-80 IM/W, viszont már léteznek 100 IM/W-osak is. Élettartamuk körülbelül 30-100 ezer üzemóra között mozog.

Mivel elég sok időn keresztül a hasznára lesz, így egyszeri beruházást igényel. Akár nehezen hozzáférhető helyekre is beszerelhető, például a medence aljára, homlokzati világításra. Elég kevés helyet foglal, mindössze 3-8 milliméteresben is megtalálható az üzletekben. A LED izzó egyáltalán nem vibrál, így nem zavarja a szemet, nem kell attól félnie, hogy a látása romlik, sőt, megelőzi a probléma kialakulását. A fényereje könnyen szabályozható, semmilyen negativitása nincs. Színválasztékát illetően hatalmas, mivel egy foglalat többféle fényt képes kibocsátani. Körülbelül 16 millió szín érhető el különféle keverékkel. A LED izzó fényspektruma keskeny, nem található benne sem UV, sem infravörös tartomány, akár az üzletek, boltok kirakataiba is megfelelő lesz minden téren. Tovább olvasom

Tapasztalt fotós Békéscsaba környékén

Tapasztalt fotós Békéscsaba környékén

A fontosabb családi események megörökítése ma már egyszerű feladat. Csak egy jó fotósra van szükség hozzá, és a jelentősebb pillanatokat bármikor feleleveníthetjük. Profi fotós Békéscsaba környékén is található, így nem lesz nehéz dolgunk, ha a családi esemény megörökítéséhez keresünk szakembert. A portrékészítés, valamint a rendezvényfotózás különleges tapasztalatot és felkészülést igényel. Nem egyszerű ugyanis elcsípni a megfelelő pillanatot.

Ezért a türelem és a kitartás nagy erény a portré fotósok körében. Szerencsére ma már elég egy jó fényképezőgép, némi kreativitás és egy kis gyakorlás ahhoz, hogy bárkiből jó fényképész válhasson. Azonban, rengeteg munkát igényel az, hogy valakiből igazi profi legyen, aki mindenkinek a kedvére tud tenni. Van sok fotós Békéscsaba városában és a környező településen, de ha olyant keres, aki kedvező áron dolgozik, és azt kapja tőle, amit elvár, akkor keresse fel a studiopixel.hu weboldalt. Tovább olvasom

Érdekli a mai névnap? Itt megtudhatja!

Érdekli a mai névnap? Itt megtudhatja!

A névnek nagy jelentősége van, hiszen ez nemcsak egy egyedi azonosítónk, hanem sokak szerint a személyiségünket is meghatározhatja akár. A szülők gyakran sokat vacillálnak azon, hogy milyen nevet adjanak az új jövevénynek. Sokan ragaszkodnak a régi, hagyományos nevekhez, míg mások inkább az új, divatos nevek közül választanak.

Ha ötleteket szerezne a születendő gyerekének elnevezéséhez, vagy csak szeretné megtudni, hogy mi a mai névnap, az internet segítségére lesz ebben. Számos olyan weboldalt találhatunk a világhálón, amelyek a nevekkel, névnapokkal foglalkoznak. Az egyik legösszetettebb ilyen weboldal a mainevnap.com. Itt számos hasznos és érdekes információt találhatunk a különböző keresztnevekkel kapcsolatban. Többek között megtudhatjuk azt is, hogy éppen mi a mai névnap. Tovább olvasom

Miért olyan népszerű a bowling?

Miért olyan népszerű a bowling?

A legtöbb ember nem utasítja vissza a társasjátékokat. A bowling ennek egy olyan fajtája, ami az egyik leginkább elterjedt a fiatal generáció körében. Ez annak köszönhető, hogy ez a játék nemcsak szociális tevékenység, hanem egyben testmozgás is. Sok ember csak azért nem sportol, mert attól tart, hogy unatkozna közben. Most azonban vége ennek! Míg az edzőterembe vagy kocogni egyedül jár, bowlingozni elmehet a barátaival, de akár idegenekkel is összeállhat a pályán. Ebben a sportban az a jó, hogy nem számít hányan játsszák, így nem okoz nehézséget összeszedni az embereket és ez nem rontja el a szórakozást. Az egyetlen hátránya talán csak az, hogy viszonylag kevés ilyen pálya van. Tovább olvasom